Opgeleverd

Singelkwartier in Grauwaart is af!

Wat een bijzonder moment. Nieuwbouwwijk Singelkwartier Grauwaart in Utrecht is af! Alle 262 huizen zijn verkocht, gebouwd en bewoond. Stellen, singles en gezinnen genieten hier met volle teugen van hun nieuwbouwhuis. Ze wonen lekker ruim en rustig, maar toch op slechts 15 minuten fietsen van hartje Utrecht. Het net geopende stadscentrum van Leidsche Rijn ligt zelfs op loopafstand.

image alt

Missie voltooid!

In 2009 werd de 1e paal de grond ingeslagen. Eind 2017 zijn de laatste woningen opgeleverd. Als je er nu rondwandelt is goed te zien welke visie de gemeente, de ontwikkelaar, de architect en de stedenbouwkundige voor ogen hadden. Singelkwartier moest een kindvriendelijke wijk worden met verschillende woonsferen en een diversiteit aan stijlen en woningtypes. Kortom, een wijk waar iedereen zich thuis voelt. Deze missie is voltooid en daar zijn we best trots op!

image alt

Vereende kracht

Als aandenken aan de goede samenwerking van alle partijen is er een gevelplaquette geplaatst in één van de woningen die als laatste werd opgeleverd. Hierop staat een ridder met schild, zwaard en slechtvalk. Alle elementen in het kunstwerk verwijzen naar personen die zich hebben ingespannen om van deze wijk een aantrekkelijk thuis te maken.

image alt

De nieuwbouwhuizen van Singelkwartier

Singelkwartier bestaat uit verschillende buurten. Hier zie je grote laanwoningen aan boomrijke lanen. Ook zijn er singelwoningen en singelpanden - met een plafondhoogte van 3 meter - met zicht op het water. Deze huizen liggen aan de buitenrand en vormen de omlijsting voor de buurtjes met autoluwe hofjes waar de stadswoningen staan. Overal is voldoende speelplek voor de kinderen.